OVER ONS 

CAVALLINI 

Wij zijn Cavallini, een familiebedrijf dat zich steeds uitbreidt. We gaan altijd op zoek naar verbetering waar dat ook kan. Daar worden wij een sterker en hechter bedrijf van. 

Team

OVER ONS 

CAVALLINI 

Wij zijn Cavallini, een familiebedrijf dat zich steeds uitbreidt. We gaan altijd op zoek naar verbetering waar dat ook kan. Daar worden wij een sterker en hechter bedrijf van. 

Team 4 min scaled

OVER ONS

Passie voor de paardensport

Cavallini BV, de naam geeft al meteen de connectie met de paardenwereld. Het is het familiebedrijf van Olympisch ruiter Dirk Demeersman, zijn vrouw Kelly Pieck en dochter Louise Demeersman. Zowel Dirk als Kelly zijn al van kleins af gepassioneerd door paarden, met hun professionele kennis en met de opvolging (dochter Louise) is bij Cavallini alles te vinden wat er moet zijn!

Hoe het allemaal begon

Cavallini was een bestaand bedrijf dat wij overgenomen hebben in 2005. De overname kwam er met de bedoeling om zelf te beginnen met een fokkerij en het opleiden en op wedstrijd brengen van onze eigen paarden.

Het idee van een fokkerij op te starten kwam er door de aankoop van Platina van de Cumul, een merrie waarmee Dirk op internationaal topniveau presteerde. Platina zou eerst haar carrière afmaken vooraleer we dan echt zouden beginnen met fokken. In 2004 sprong ze haar laatste jumping en het jaar daarna hebben we haar voor het eerst laten dekken. Haar laatste veulen was een Emerald veulen dat geboren werd in 2012, genaamd Matador. Hij werd als 4 jarige verkocht aan Harry Bruynseels om later door Niels Bruynseels in de sport gebruikt te worden. Momenteel springt Matador samen met Niels 1.60m proeven en neemt hij geregeld deel aan de Longines Global Champions Tour.

Later kwam er nog Daimonds Billy, zij werd eerst voornamelijk gebruikt voor de sport. Als 6 en 7 jarig paard zat ze 2 jaar op rij in de finale van het WK jonge paarden in Lanaken. Later groeide haar carrière tot het 1.60m niveau. Tijdens haar sportcarrière hebben we haar een aantal keer laten dekken en hebben we gebruik gemaakt van embryospoeling. Vanaf het jaar 2014 wordt Daimonds Billy enkel gebruikt voor de fokkerij. In 2016 werd Cote d’Or Z geboren, een Carambole hengstje uit Daimonds Billy. In 2020 werd hij goedgekeurd voor het stamboek BWP.

In 2019 hebben we Cote d’Or zijn halfbroer, Jewel Ask Z, verkocht aan Stutteri Ask in Denemarken, die werd daar goedgekeurd voor het Deens stamboek. Ze zijn de dag van vandaag beide succesvol als dekhengst. Eind 2020 hebben we Quintino Royal Z gekocht op de online veiling van Jumping Mechelen, hij werd in 2021 goedgekeurd voor stamboek Zangersheide. In 2021 hebben we een nieuwbouw gezet met daarbij ook een eigen dekstation, zodat onze dekhengsten nu thuis kunnen blijven tijdens het dekseizoen. Vanaf 2022 hebben we ons dekstation in gebruik en kunnen onze hengsten ook tijdens het dekseizoen aan het werk blijven.

Louise
Team
Quintino
Cote dOr Z Kelly

Familie Demeersman - Pieck

Passie voor de paardensport

Alles begon voor ons bij de paardensport zelf. Dirk die al van kleins af aan paardreed en Kelly die ook niets liever deed dan tijd spenderen bij haar pony’s. Na een aantal jaren enkel bezig te zijn met de sport, besloten wij om ook eens een veulentje te fokken. Dat was eerder om te kijken wat het zou geven, maar het fokken groeide uit tot een hobby en iets waar wij voor bekend staan. Toen we onze eerste goedgekeurde hengst hadden wisten we meteen dat we ook met een stoeterij wouden beginnen.

Ons gezin is een echt paardengezin, Dirk en Kelly zijn al sinds ze kinderen waren gepassioneerd door de paarden. Dirk heeft al een hele carrière achter zich en Kelly reed vroeger ook, maar in haar geval was het eerder een hobby. Na die hobby heeft ze zich gefocust op de fokkerij, die zij tot op de dag van vandaag nog altijd in handen heeft. Ze houdt haar bezig met de veulens en de jonge paarden en dat ziet ze nu als haar hobby. Dirk is nog altijd actief in de sport. Dochter Louise deelt de passie van haar ouders en rijdt zelf ook paard, zo rijdt zij nu met Little-Billy, een zelf gefokte merrie die Dirk heeft gereden tot haar 9 jaar.