Dirk 

Demeersman 

Dirk en paarden zijn in één adem te nemen. Met zijn jarenlange ervaring in de paardensport kan hij de perfecte begeleiding bieden op maat! Heb jij persoonlijke begeleiding nodig met jouw paard? Wil jij het maximum uit de paardensport halen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Dirk 

Demeersman 

Dirk en paarden zijn in één adem te nemen. Met zijn jarenlange ervaring in de paardensport kan hij de perfecte begeleiding bieden op maat! Heb jij persoonlijke begeleiding nodig met jouw paard? Wil jij het maximum uit de paardensport halen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Dirk Demeersman
Cicero Z van de Paemel v. Carthago Z Dirk Demeersman 4 Large

01

Roots

van jonge boerenzoon tot Olympiër

Dirk Demeersman, de geboren Sint-Truienaar die opgroeide in Landen. Dat was het begin van het succesverhaal van boerenzoon tot topper in de paardensport.

Dirk is zeer gepassioneerd door paarden en legt de lat hoog!

Opgeven staat niet in het woordenboek van Dirk. Wanneer Demeersman potentieel ziet in een paard zorgt hij ervoor dat de volle potentie ook behaald/benut wordt.

Dirk analyseert ook de beelden na trainingen en wedstrijden. Hij analyseert deze meermaals. Men zegt “ Passie in het kwadraat” .

Dirk Demeersman
©Kiona Servranckx

02

Carrière

— jeugd

Dirk groeide letterlijk op tussen de paarden. De vonk sloeg dus ook al snel over om met de paarden mee te doen aan competities. Op 8 jarige leeftijd zette hij zijn eerste stapjes op competitief niveau. Toen Dirk 10 jaar was reed hij zijn eerste Europees Kampioenschap bij de pony’s. Drie jaar later werden ze met het team 2e en toen hij 14 was behaalde hij samen met het team een bronzen medaille. Een jaar later zette hij zijn focus vooral op de werking met jonge paarden. Tot zijn 20 jaar leidde hij deze op totdat ze aan het 1.45m niveau deelnamen.

— professioneel

Zijn internationale carrière startte wanneer hij halverwege de 20 was. Zo werd hij voor het eerst geselecteerd voor de Olympische Spelen in Barcelona in ‘92. Na deze Spelen nam hij nog tweemaal deel aan de Spelen, in Athene 2004 en Londen 2012. In Athene behaalde Dirk zijn beste notering met een 4e plaats met Clinton. Naast zijn deelnames aan de Spelen behaalde hij nog mooie prestaties op andere grootse wedstrijden. Zo werd hij 1e in de GP van Rome in 2000, 2e in de GP van Aken in 2005, 3e met het Belgische team op het WK van Kentucky in 2010 & won hij de wereldbeker van Mechelen met Tymoon Caloo Meerchen in 2006.

— bondscoach

Na zijn actieve carrière werd hij eerst assistent-bondscoach en later ook bondscoach van het Belgische team. Het team won onder zijn leiding in 2015 de Nations Cup finale in Barcelona en de landenwedstrijden van Sanct-Gallen en Hickstead. Dirk zette een stap opzij in 2017. Nu dezer dagen kan je Dirk nog steeds terugvinden tussen de paarden van Cavallini.

03

Beelden

uit de rijkgevulde carrière

We will offer you aromatic blend of arabica and orient spices.If you love coffee as much as we do, you should definitely visit us and have your cup of coffee! Here, at Coffeegato, you will find the best fresh-roast coffee, brewed and made with love. We will add some spices, milk and other secret ingredients to make your day perfect with us!

piste6

03

Beelden

Dirk Demeersman

Dirk is al zo goed als zijn hele leven bezig met paarden en heeft een heel aantal paarden gereden in zijn carrière. Hij heeft ook vele paarden tot op een hoog niveau gebracht door ze op te leiden van jongs af aan. Na al die jaren heeft hij zoveel ervaring opgedaan en van nature heeft hij het talent om uit elk paard het beste te halen. Nu houdt hij zich vooral bezig met het trainen van onze eigen jonge paarden en de sportpaarden uitbrengen op wedstrijd.

04

Rol binnen Cavallini

Persoonlijke begeleiding

"Het beste uit je paard halen"

Dirk doet nog steeds wat hij al jaren doet; met zijn paarden bezig zijn. Na zijn zeer succesvolle carrière is hij nu vooral met de jongere paarden aan het werk. Ze worden door hem opgeleid zodat ze later ook in de grote sport zouden kunnen deelnemen.
Heb jij persoonlijke begeleiding nodig met jouw paard? Wil jij het maximum uit de paardensport halen? Neem vrijblijvend contact met ons op!